GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Schoorsteen vegen van binnenuit

Wij vegen uw schoorsteen en andere rookkanalen!

Schoorsteen vegen van binnenuit

Schoorsteen vegen van binnenuit wordt steeds populairder en is vooral haalbaar wanneer er voldoende bewegingsruimte is rond de open haard of kachel.

Onze specialisten hebben speciale veeginstrumenten en borstels ontwikkeld om deze methode te optimaliseren. Het grootste voordeel? Efficiëntie. Er is geen gedoe met het beklimmen van daken, waardoor het risico op ongelukken vermindert.

Het directe toezicht op het reinigingsproces van binnenuit zorgt voor een nauwkeuriger veegresultaat. Als er onverwachte hoeveelheden roet of vuil naar beneden vallen, kan er direct worden ingegrepen. Het eindresultaat? Een schone ruimte en een goed onderhouden haard of kachel, klaar voor gebruik.

Als u zich afvraagt of deze benadering geschikt is voor uw situatie, staan wij klaar om advies te geven en indien nodig een grondige inspectie uit te voeren.

Wilt u dat wij uw schoorsteen vegen van binnenuit? Neem contact op met Schoorsteenveger Leusden via 033 203 45 88.

Waarom schoorsteen van binnenuit schoonmaken?

Sommige daken of weersomstandigheden kunnen het risicovol maken voor een schoorsteenveger om het dak te betreden. Dat is waar deze innovatieve methode van pas komt.

Afgezien van het fysieke veiligheidsaspect voor de professional, draagt regelmatig onderhoud van de schoorsteen bij aan uw veiligheid. Door het voorkomen van opbouw van potentieel gevaarlijke stoffen zoals creosoot, vermindert u het risico op brand.

Een andere onverwachte uitdaging kan het gevolg zijn van vogels die de schoorsteen als nestplaats kiezen. Dit kan gevaarlijk zijn omdat het de luchtstroom kan blokkeren, wat in sommige gevallen tot koolmonoxidevergiftiging kan leiden.

Schoorsteenvegen vanaf binnenuit is sneller

Traditioneel schoorsteenonderhoud vond altijd plaats vanaf het dak. Maar met de evolutie van technieken en gereedschappen is de binnenuit methode een steeds aantrekkelijker alternatief geworden.

Deze aanpak elimineert de noodzaak van potentieel gevaarlijke en tijdrovende voorbereidingen. Hierdoor kan het vegen direct beginnen en vaak ook sneller worden voltooid.

Voor u betekent dit niet alleen een schone schoorsteen, maar ook mogelijke kostenbesparingen.

Is schoorsteenvegen van binnenuit net zo betrouwbaar als vanaf boven?

Een goed getrainde en gecertificeerde schoorsteenveger kan met de juiste uitrusting een even grondige reiniging uitvoeren vanuit het interieur van het huis als vanaf het dak. Ons team van deskundigen zorgt ervoor dat elk project met de grootste zorg en aandacht wordt afgerond.

We zijn toegewijd aan het waarborgen van de kwaliteit van uw schoorsteen, zodat u met een gerust hart kunt genieten van de warmte van uw haard of kachel.

Hoe gaat het schoorsteenvegen van binnenuit in zijn werk?

Een essentiële vereiste voor deze methode is goede toegankelijkheid tot de schoorsteen vanaf de grond. Eenmaal vastgesteld dat dit mogelijk is, wordt een reeks speciale gereedschappen en technieken toegepast.

De schoorsteenveger maakt gebruik van uitschuifbare veegstokken, die kunnen worden aangepast aan de lengte van de schoorsteen. Door segmenten toe te voegen of te verwijderen, kan de gehele schoorsteen grondig worden gereinigd.

Bent u geïnteresseerd in deze dienst? Neem contact op via 033 203 45 88. Ons team bij Schoorsteenveegbedrijf Leusden staat voor u klaar!

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Leusden? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Leusden.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Leusden.

Werkwijze Schoorsteenveger Leusden

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Leusden via 033 203 45 88. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Leusden op 033 203 45 88.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Leusden via 033 203 45 88.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Leusden via 033 203 45 88.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Leusden

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Leusden heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Leusden

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Leusden

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Leusden nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Leusden

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Leusden mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Leusden

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button